Ready.Set.Pole -harrastekilpailut käytiin Jyväskylässä

Tankotanssikilpailuissa oli tarkat koronaturvatoimet sunnuntaina.


Jyväskylässä kisattiin sunnuntaina Suomen Tankotanssiliiton harrastetason kilpailut, josta mitalistit saivat edustuspaikan loppuvuodesta pidettävään kansainväliseen harrastekilpailuun Italiassa. Myös lajin SM-kisat järjestetään Jyväskylässä tänä vuonna.

Sunnuntain kilpailut käytiin jyväskyläläisen tankotanssikoulun Ready. Set. Pole:n tiloissa ja kilpailijoita oli paikalla viidessä eri ikäluokassa.

Kilpailun korkeimmat pisteet keräsi Jyväskylän oma kisaaja Vilma Sinisalo. Moni kilpailija siirtyy seuraavaksi kilpasarjaan, ja tähtäin onkin jo tiukasti lokakuussa miteltävissä SM-kilpailuissa.

Tapahtuman järjestelyissä vallitsevat koronaohjeistukset huomioitiin ryhmittelemällä kilpailijat päivän aikana eri tiloihin ja yleisöä ei tilaisuuteen otettu. Aamupäivällä paikalla olivat nuorimmat ikäluokat eli 6-9 vuotiaat (varsity), 10-14 vuotiaat (junior A) sekä 15-17 vuotiaat (junior B ). Iltapäivällä vuorossa olivat yli 18 vuotiaat (seniors) sekä yli 40 vuotiaiden sarja (masters 40+ ).

Jokaisen kisasuorituksen jälkeen tangot puhdistettiin tarkkaan desinfiointiaineella. Tämä ei ole vain koronaan liittyvä turvatoimi vaan normaali käytäntö tankotanssikilpailuissa, jotta varmistetaan turvallinen pito tangossa jokaiselle urheilijalle.

Tapahtuman järjestäjänä toimi Suomen Tankotanssiliitto yhteistyössä paikallisen tankotanssikoulun kanssa. Suomen Tankotanssiliitto on Voimalajiliiton aputoiminimi tankotanssin markkinointiin ja liitto on sitoutunut antidopingtoimintaan. Kaikilla urheilijoilla on siis oltava liiton lisenssi ja voimassa oleva antidopingsopimus liiton kanssa. Suomen Tankotanssiliitto on kansainvälisen tankotanssiliiton POSA (Pole Sport and Arts World Federation) alainen ja kilpailut arvosteluperusteineen noudattavat tiukasti kansainvälisen liiton ohjeita.

Sunnuntain kilpailu oli harrastetason kilpailu, mikä tarkoittaa SM-tasoa pienempää vaatimustasoa esimerkiksi pakollisissa liikkeissä.

Tulokset:

Varsity:

1. Saarela Minea, Tanssikoulu TNT, Jämsä

Junior A tytöt:

 1. Sulonen Iida, Team Studio Move Turku
 2. Viitanen Veera, Team Tankotaivas, Oulu
 3. Honkalampi Vilma, Team Tankotaivas, Oulu
 4. Toppari Ella, Team Tankotaivas, Oulu
 5. Pekkarinen Sini, Team Tankotaivas, Oulu
 6. Forss Anna-Sofia, Tankotanssikoulu TNT, Jämsä

Junior B tytöt:

 1. Klaus Ida, Team PowerFlow Studio, Laitila

Senior naiset:

 1. Sinisalo Vilma, Team Ready Set Pole, Jyväskylä
 2. Silanen Niina,
 3. Bouzani Fatima, Team Tankotaivas, Oulu
 4. Hakala Maiju, Team Wasa Vertical, Vaasa

Masters 40+ naiset:

 1. Hillgren Marika, Team Studio Move Turku

Lisätietoa SM-kisoista https://www.tankotanssi.fi/kilpailut/tankosm/ Jyväskylässä järjestetään myös lajin 2023 MM-kisat.