Kysymyksiä ja vastauksia
Mikä lisenssi on ja miksi sitä tarvitaan?
Jokaisella liiton tai sen jäsenseuran järjestämään kilpailuun osallistuvalla urheilijalla tulee olla voimassaoleva Tankotanssiliiton kilpailulisenssi. Liiton toiminta on antidopingsäännösten alaista ja antidopingsopimus hyväksytään aina lisenssin oston yhteydessä. Lisenssi sitoo kilpailijan antidopingsopimukseen, ja liiton sääntöihin. Lisenssikortti tai lisenssimaksun kuitti on todiste lisenssin voimassaolosta ja se on pidettävä mukana kilpailuissa lisenssitarkastuksen varalta.
Koska lisenssi pitää uusia?
Kaikki lisenssit (kilpailija-, tuomari-, toimihenkilö- ja valmentaja/huoltajalisenssit) tulee uusia vuosittain 1.1.-31.1. välisenä aikana.
Kuinka kauan antidopingsopimus on voimassa?
Antidopingsopimus on voimassa yhtäjaksoisesti ensimmäisestä hyväksymisestä siihen saakka, kunnes se erikseen irtisanotaan maksamattoman lisenssin tai muun syyn vuoksi jäsenen tai liiton toimesta. Lisenssit tuleekin uusia vuosittain 31.1. mennessä.
Mikäli urheilija ei uusi lisenssiä tai vaihda sitä antidopingsopimuksen ylläpitävään toiseen lisenssiin tammikuun loppuun mennessä, katsotaan tämä antidoping- ja kilpailusopimuksen irtisanomiseksi ja liitto ei tee uutta sopimusta saman urheilijan kanssa neljään (4) vuoteen.
Mikä lisenssi tai passi minun pitää hankkia?
Lisenssi hankitaan ensisijaisesti syntymävuoden mukaan. Mikäli urheilija aikoo osallistua Tankotanssiliiton alaisiin kilpailuihin kuluvana kautena, tulee hänen hankkia kilpailulisenssi.
Suomisport osaa ehdottaa oikeantyyppisiä lisenssejä henkilön syntymävuoden perusteella. Ostajan tulee lisäksi päättää haluaako hän ostaa Sporttiturva-vakuutuksen ja mitä jäsenseuraa hän edustaa.
Miten lisenssi hankitaan ja maksetaan?
Kaikki Tankotanssiliiton lisenssit lunastetaan internetistä, Olympiakomitean ylläpitämästä Suomisport-myyntijärjestelmästä. Kun maksu kirjaantuu järjestelmään, saat Suomisport-profiiliisi merkinnän lisenssistä (lisenssikortin). Lisenssisi on voimassa maksuhetkestä alkaen.
Voiko lisenssiluokkaa vaihtaa kesken kauden, tai korottaa vakuutuksettoman lisenssin vakuutukselliseksi?
Mikäli haluat korottaa lisenssiluokkaasi, tai muuttaa vakuutuksettoman lisenssin vakuutukselliseksi, voit tehdä sen kirjautumalla uudelleen lisenssien verkko-ostoon (Suomisport-palveluun). Kirjautuminen on helppoa: Saat puhelinnumeroasi vastaan kertakäyttösalasanan. Myyntijärjestelmä tunnistaa edellisen, saman kauden lisenssin ja tarjoaa korotettavia vaihtoehtoja. Korotuksen maksutiedot saadaan välittömästi.
Täytän 18-vuotta, mutta olen vielä lisenssin ostohetkellä 17-vuotias. Minkä lisenssin ostan?
Lisenssi ostetaan sen mukaan, missä sarjassa kilpailet kyseisenä vuonna. POSAn sääntöjen mukaan kilpailija siirtyy aikuisten sarjaan sinä vuonna, kun hän täyttää 18 vuotta. Näin ollen sinun tulee ostaa akuisten lisenssi sinä vuonna, kun täytä 18-vuotta vaikka olisitkin ostohetkellä vielä 17 vuotias.
Olenko oikeutettu toimihenkilölisenssiin?
Toimihenkilölisenssiin ovat oikeutettuja kyseisenä vuonna tuomarina toimivat, liiton viralliset toimihenkilöt ja paraurheilijoiden huoltajat. Yksittäisessä kilpailussa vapaaehtoisena toimivat eivät ole oikeutettuja toimihenkilölisenssiin. Tarvittaessa voit varmistaa oikeutesi kyseiseen lisenssiin sähköpostitse info@tankotanssi.fi.
Miten Pole Sport ja Pole Art eroavat toisistaan?
Pole Sport ja Pole Art eroavat toisistaan ennen kaikkea painotuksissa ja tuomaroinnin kriteereissä. Molemmat noudattavat kansainvälisen lajiliiton POSAn sääntöjä, ja niissä kilpaillaan erikseen studiokilpailuissa Suomessa, mutta säännöissä, sarjajaoissa ja tuomaroinnissa on jonkin verran eroavaisuuksia.
Siinä missä Pole Sport keskittyy urheilulliseen suorituskykyyn, tekniseen tarkkuuteen ja vaativiin liikesarjoihin, Pole Art painottaa enemmän taiteellisuutta, tarinankerrontaa ja ilmaisua – liikekielellä saa ja pitää kertoa jotain. Olemme koonneet tarkemmat eroavaisuudet Pole Sportin ja Artin välisistä eroista yhteen artikkelin muodossa. Mikäli mietit kumpi laji sopii sinulle paremmin, kysy neuvoa kisajärjestäjältä.
What is Open category and who can enter Open category?
Open category in POSA’s (Pole Sport & Art World Federation) competitions is open for all foreign competitors, who can’t qualify in their own country. If your country does not host qualifying competitions, you may enter another country’s qualifying competition in Open category.