Lisenssit

Tankotanssiliiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla urheilijalla, toimihenkilöllä ja valmentajalla/huoltajalla tulee olla voimassa oleva liiton lisenssi ja antidopingsopimus. Myös POSA:n alaisiin kansainvälisiin kilpailuihin osallistuvalla urheilijalla tulee olla voimassa oleva lisenssi ja antidopingsopimus.

Suomen Tankotanssiliitto toimii Suomen Voimalajiliiton alaisuudessa, ja lisenssin ostamalla liityt Suomen Voimalajiliiton jäseneksi ja sitoudut Suomen Voimalajiliiton sääntöihin sekä antidoping- ja kilpailusopimukseen. Kaikki Suomen Voimalajiliiton säännöt- ja sopimukset on luettavissa Voimalajiliiton sivuilta.

Suomen Tankotanssiliiton alaisissa kilpailuissa käytössä olevat erilliset kilpailuja koskevat säännöt on koottu Tankotanssiliiton kilpailusäännöt sivulle.

Lisenssit ostetaan www.suomisport.fi– järjestelmästä ja alempana tällä sivulla löydät tietoa eri lisenssityypeistä. Vuoden 2024 lisenssin myyntikausi on 1.9.2023-31.8.2024.

Lisenssin voimassaolo ja kilpailuoikeus

 • Ensimmäistä kertaa lisenssi tulee hankkia vähintään 90 vrk ennen ensimmäistä kilpailua ja tämän jälkeen lisenssi uusitaan vuosittain tammikuun loppuun mennessä.
  • Ensimmäistä lisenssiä hankkiessa 90 vuorokauden säännöstä ei ole mahdollista joustaa, joten pidäthän huolen, että olet ajoissa liikkeellä.
   • Poikkeuksena mikäli olet toisen SUEKin/WADAn toimintaan sitoutuneen lajiliiton urheilija ja antidopingsopimuksesi on ollut toisessa liitossa voimassa yli 90 vuorokautta, niin se luetaan eduksi ja 90 vuorokauden karenssia ei ole, kun lajiliittosi todentaa antidopingsopimuksen voimassaolon Suomen Tankotanssiliittoon sähköpostitse (pyydä liittoa lähettämään todistus osoitteeseen info@tankotanssi.fi).
 • Tuomarilla/toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva lisenssi (mikä tahansa liiton 2024 lisenssi) viimeistään kilpailupäivänä.
 • Kilpailuun osallistuvalla virallisella huoltajalla/valmentajalla tulee olla voimassa oleva lisenssi (mikä tahansa liiton lisenssi) viimeistään kilpailun ilmoittautumisajan päättyessä.
  • Paraurheilijoiden huoltajat voivat hankkia itselleen toimihenkilölisenssin, jonka kautta he sitoutuvat liiton sääntöihin ja antidopingsopimukseen. Toimihenkilölisenssin hinta vuonna 2024 on 5 euroa.
 • Kaikki lisenssit tulee uusia vuosittain 31. tammikuuta mennessä, jotta antidoping- ja kilpailusopimus pysyy voimassa. Suomen Voimalajiliitto lähettää eräpäivän jälkeen yhden muistutuksen uusinnasta (jäsenkirjeenä), jonka jälkeen uusimattomat sopimukset irtisanotaan.
  • Lisenssin voimassaolo tule jatkua katkeamattomana koko kilpailu-uran ajan
  • Mikäli urheilija ei uusi lisenssiä tai vaihda sitä antidopingsopimuksen ylläpitävään toiseen lisenssiin (esim. valmentaja/huoltaja/ADT -lisenssi), katsotaan tämä antidoping- ja kilpailusopimuksen irtisanomiseksi ja liitto ei tee uutta sopimusta saman urheilijan kanssa neljään (4) vuoteen.
 • Antidopingsopimus hyväksytään AINA lisenssin oston yhteydessä. Lisenssin ostaminen ei onnistu ilman antidopingsopimuksen hyväksymistä.
  • Sitoutuminen antidoping- ja kilpailusopimukseen tehdään Suomisportissa, viimeisessä kohdassa ennen maksuun siirtymistä (rasti ruutuun kohta), jossa hyväksyt ehdot. Kyseissä kohdassa olevasta linkistä pääset lukemaan sopimuksen kokonaisuudessaan.
  • antidopingsopimus on voimassa yhtäjaksoisesti ensimmäisestä hyväksymisestä siihen saakka, kunnes se erikseen irtisanotaan maksamattoman lisenssin tai muun syyn vuoksi urheilijan tai liiton toimesta.
 • Lisensseissä on valittavissa erikseen aikuisen ja juniorin lisenssi. Juniorilisenssiin on oikeutettu koko kauden alle 18-vuotias oleva urheilija. Sinä vuonna, kun täytät 18-vuotta, siirryt aikuisten sarjaan.
  • Huoltaja hankkii lisenssin juniorikilpailijalle. Ennen lisenssin ostoa alaikäinen tulee lisätä aikuisen Suomisport -profiiliin ”lisää lapsi” osiossa.
 • OLL opiskelijalisenssi on vain Opiskelijoiden liikuntaliiton jäsenetu – etua ei siis saa millä tahansa opiskelijakortilla, vaan opiskelupaikan tulee olla OLL alainen korkeakoulu. Lisenssin ostajan tulee lähettää liittoon kuva lisenssin ostajan voimassaolevasta OLL järjestön alaisen koulun opiskelijakortista sähköpostitse info@tankotanssi.fi.
 • Lisenssiä ostaessa sinua pyydetään valitsemaan edustusseura. Mikäli et halua edustaa mitään seuraa, voit valita seura kohdassa ”Suomen Tankotanssiliitto”. Huomaathan että halutessasi vaihtaa seuraa kesken lisenssin voimassaolokauden, peritään lisenssiseuran vaihdosta 10 euron maksu.
 • Liiton urheilijoiden tulee myös suorittaa Puhtaasti Paras ja Reilusti Paras -verkkokoulutukset. Tallenna saamasi diplomi esimerkiksi puhelimeesi, jolloin voit todentaa koulutuksen suorittamisen kilpailupaikalla.

Tankotanssiliitto tarjoaa 6 eri lisenssivaihtoehtoa

 • FIN huoltaja / valmentaja / ADT -lisenssi (aikuinen)
 • FIN kilpailijalisenssi (aikuinen)
 • FIN kilpailijalisenssi (juniori)
 • FIN tankotanssi harrastetason kilpailija (aikuinen)
 • FIN tankotanssi harrastetason kilpailija (juniori)
 • Seuralisenssi (lisätietoa Liity jäsenseuraksi -sivulta)

Kaikki yllä olevat lisenssit sitovat haltijansa mukaan urheilun eettisiin sääntöihin, antidoping-ohjelmaan ja Suomen Voimalajiliiton kurinpitosääntöihin.

Vuoden 2024 jäsenedut

 • edulliset OP-vakuutukset Suomisport järjestelmästä
 • edulliset jäsenhinnat liiton järjestämiin koulutuksiin ja tapahtumiin
 • etukoodit eri yritysten palveluihin löydät liiton jäsenkirjeestä, joka lähetetään jäsenille 2-3 kertaa vuodessa

Mikä lisenssi minun tulisi valita?

 1. Aion kilpailla vuoden 2024 aikana → valitse joko FIN kilpailijalisenssi (aikuinen/juniori) tai FIN tankotanssi harrastetason kilpailija -lisenssi (aikuinen / juniori) sen mukaan, kumman tason kilpailuissa aiot kilpailla.
Huomaathan, että kilpailijalisenssi oikeuttaa kilpailemaan vain kilpatason kilpailuissa ja harrastetason kilpailijalisenssi vain harrastetason kilpailuissa. Harrastetason lisenssi on mahdollista korottaa myöhemmin kilpatason lisenssiksi.

Aikuisten lisenssi on vain aikuisten sarjassa kilpaileville ja juniorlisenssi vain juniorsarjassa kilpaileville. Sarja valitaan sen mukaan minkä ikäinen olet kuluvan kauden lopussa. Kilpailet siis koko kauden samassa sarjassa.
 1. En aio kilpailla, mutta toimin vuoden 2024 aikana kilpailijan valmentajana/huoltajana kilpailutapahtumassa tai haluan pitää antidopingsopimukseni voimassa esimerkiksi välivuoden aikana → huoltaja / valmentaja / ADT (aikuinen)

HUOM! Olethan huolellinen valitessasi lisenssiä. Kaikki Suomen kansalaisille tarkoitetut lisenssit on nimetty FIN-alkuiseksi. POSA/WHEA -lisenssit on tarkoitettu kansainvälisille kilpailijoille. Väärän lisenssin maksun palauttamisen yhteydessä Suomen Voimalajiliitto vähentää 10 euron palautusmaksun.

Lue lisää eri lisenssityypeistä alta

FIN Kilpailijalisenssi

Lisenssi on tarkoitettu tankotanssin kilpatason kilpailuihin osallistuvalle urheilijalle. Lisenssillä on mahdollista osallistua tankotanssin lisäksi myös muihin Suomen Voimalajiliiton alaisiin voimalajien kilpailuihin.

 • Vain kilpailijaisenssin haltijalla on oikeus äänestää Suomen Voimalajiliiton kokouksissa
 • Lisenssi oikeuttaa kilpailemaan Suomen Tankotanssiliiton ja POSA:n alaisissa kilpatason (competitive) kilpailuissa. Lisenssillä ei ole oikeutta osallistua tankotanssin harrastetason kilpailuihin.
 • Lisenssi sisältää osallistumismaksun kaikkiin Suomen Voimalajiliiton ja Suomen Tankotanssiliiton järjestämiin kilpailuihin. Tankotanssissa tämä tarkoittaa SM-kilpailua karsintoineen. Pienemmissä alueellisissa tapahtumissa (esim. Studiokilpailut) ja ulkomailla järjestettävissä kilpailuissa järjestäjä voi halutessaan periä erillisen osallistumismaksun.
 • Lisenssiin voidaan liittää Sportti-Turva vakuutus.

Hinnat kaudella 2024:
Aikuiset 85 €
Alle 18-vuotiaat 50 €
Opiskelijat 50 € (valitse ostovaiheessa erillinen OLL opiskelijalisenssi, vain OLL järjestön alaisille korkeakouluopiskelijoille)

FIN tankotanssi harrastetason kilpailija -lisenssi

Lisenssi on tarkoitettu tankotanssissa harrastetason kilpailuihin osallistuvalle urheilijalle.

 • Lisenssi oikeuttaa kilpailemaan Suomen Tankotanssiliiton ja POSA:n alaisissa harrastetason (amateur) kilpailuissa.
 • Lisenssi sisältää osallistumismaksun Suomen Tankotanssiliiton järjestämään MM-karsintana toimivaan studiokilpailuun. Pienemmissä alueellisissa tapahtumissa (esim. studiokilpailut) ja ulkomailla järjestettävissä kilpailuissa järjestäjä voi halutessaan periä osallistumismaksun.
 • Harrastetason kilpailija -lisenssin voi korottaa kauden aikana koska tahansa kilpailijalisenssiksi ilman katkosta kilpailuoikeudessa.
 • Kilpatasolle siirtyneet kilpailijat eivät lähtökohtaisesti voi palata takaisin harrastetasolle. Ks. tarkemmin säännöt
 • Lisenssiin voidaan liittää Sportti-Turva -vakuutus.

Hinnat kaudella 2024:
Aikuinen: 50 €
Juniori: 30 €
Lisenssin korotus kilpailijalisenssiksi: aikuisille 35 € ja junioreille 20 €. Alennettu hinta huomioidaan kilpailijalisenssiä ostettaessa.

FIN huoltaja / valmentaja / ADT-lisenssi (aikuinen)

Lisenssi on tarkoitettu tankotanssin harrastajalle, joka ei aio kilpailla, mutta haluaa pitää aiemmin hankitun antidopingsopimuksensa voimassa. Lisenssi sopii myös kilpailuissa kilpailijan valmentajana/huoltajana toimiville.

 • Lisenssi oikeuttaa toimimaan kilpailijan valmentajana/huoltajana Suomen Voimalajiliiton ja Suomen Tankotanssiliiton alaisissa kilpailutapahtumissa. Lisenssi oikeuttaa sisäänpääsyyn katsomoon ja backstagelle kaikissa liiton kansallisen tason tapahtumissa, joihin lisenssin omistaja on nimetty kilpailijan viralliseksi huoltajaksi/valmentajaksi. (Huom! 1 valmentaja TAI huoltaja/kilpailija/kilpailu).
 • Lisenssin voi koska tahansa korottaa lisämaksusta kilpailijalisenssiksi ilman katkosta kilpailuoikeudessa
 • Lisenssi ylläpitää aikaisemmin hankitun antidopingsopimuksen ja sitoo lisenssin haltijan Suomen Voimalajiliiton sääntöihin
 • Lisenssillä ei ole oikeutta kilpailla liiton toiminnan alaisissa kilpailuissa

HUOM! Paraurheilijoiden huoltajat voivat hankkia itselleen toimihenkilölisenssin, jonka kautta he sitoutuvat liiton sääntöihin ja antidopingsopimukseen. Toimihenkilölisenssin hinta vuonna 2024 on 5 euroa.

Hinnat kaudella 2024:
FIN huoltaja / valmentaja / ADT aikuinen: 35 €
Lisenssin korotus FIN kilpailija (aikuinen) lisenssiksi: 50 € (Alennettu hinta huomioidaan kilpailijalisenssiä ostettaessa)
Lisenssin korotus FIN tankotanssi harrastetason kilpailija (aikuinen) -lisenssiksi: 15 € (Alennettu hinta huomioidaan harrastetason kilpailija -lisenssiä ostettaessa)