Karbonin tankotanssikilpailut

Viikonlopun kilpailut käytiin jämsäläisen Kuntokeskus Karbonin tiloissa. Koronaohjeistusten mukaisesti kisaan ei otettu yleisöä ja huoltojoukkojenkin määrää oli rajoitettu. Tapahtuman kilpailijatkin oli jaettu eri pukuhuoneisiin.
Kilpailun korkeimmat pisteet sai odotetusti vanhimmassa ikäluokassa (junior B 15-17 vuotiaat ) kisannut Heta Kiljunen, Team Ready Set Pole. Kiljusen tavoin moni kilpailija siirtyy seuraavaksi kilpasarjaan, ja osallistuu lokakuussa Jyväskylässä kisattaviin SM-kilpailuihin.

Jokaisen kisasuorituksen jälkeen tangot puhdistettiin tarkkaan desinfiointiaineella. Tämä ei ole vain koronaan liittyvä turvatoimi vaan normaali käytäntö tankotanssikilpailuissa, jotta varmistetaan turvallinen pito tangossa jokaiselle urheilijalle.

Tapahtuman järjestäjänä toimi Suomen Tankotanssiliitto yhteistyössä paikallisen kuntokeskuksen kanssa. Suomen Tankotanssiliitto on Voimalajiliiton aputoiminimi tankotanssin markkinointiin ja liitto on sitoutunut antidopingtoimintaan. Kaikilla urheilijoilla on siis oltava liiton lisenssi ja voimassa oleva antidopingsopimus liiton kanssa.

Suomen Tankotanssiliitto on kansainvälisen tankotanssiliiton POSA (Pole Sport and Art World Federation ) alainen ja kilpailut arvosteluperusteineen noudattavat tiukasti kansainvälisen liiton ohjeita. Lauantain kilpailu oli harrastetason kilpailu, mikä tarkoittaa SM-tasoa pienempää vaatimustasoa esimerkiksi pakollisissa liikkeissä.

Tulokset:

Varsity (6-9v):
  1. Minea Saarela, Tanssikoulu TNT
  2. Nella Laanniemi, Team Studio Move Tampere
Junior A tytöt (10-14v)
  1. Vilma Takala, Team Studio Move Tampere
  2. Vilma Honkalampi, Team Tankotaivas Oulu
  3. Ella Toppari, Team Tankotaivas Oulu