Vuoden 2021 kilpailu ja koulutuskalenteri

Kevätkaudella 2021 Tankotanssiliiton on tarkoitus järjestää useampi matalan kynnyksen kilpailu yhteistyössä tankotanssikoulujen kanssa. Tarkemman kilpailukalenterin julkaisu tulee venymään poikkeuksellisesti marraskuun loppuun.

SM-kilpailut karsintoineen järjestetään syksyllä saman viikonlopun aikana. Tarkka aika ja kisapaikka varmistetaan heti, kun olemme saaneet siihen vahvistuksen.

Matalan kynnyksen kilpailun järjestämisestä kiinnostuneita tankotanssikouluja pyydetään olemaan yhteydessä liittoon sähköpostitse (info@tankotanssi.fi).

SÄÄNTÖ- JA TUOMARIKOULUTUKSET KEVÄÄLLÄ 2021

Suomen Tankotanssiliitto tulee järjestämään keväällä 2021 seuraavat koulutukset:

  • 16.-17.1. Koulutuksia Pajulahdessa: turvallisuuskoulutus, sääntökoulutus 2
  • 27.2. Sääntökoulutus 1, etäkoulutus
  • 17.-18.4. Tuomarikoulutus, etäkoulutus

Turvallisuuskoulutuksessa keskitytään välineturvallisuuden läpikäyntiin. Alan ammattilaiset kertovat eri
välineiden kiinnityksistä ja lisäksi kerromme liiton tapahtumissa matkan varrella opituista asioista, joilla voidaan parantaa välineturvallisuutta.

Sääntökoulutus 1 on tarkoitettu kilpailusta tai valmentamisesta kiinnostuneille. Koulutusta suositellaan
pohjakoulutuksena myös tuomarikoulutukseen osallistuville. Sääntökoulutuksessa käydään läpi POSA:n
kilpailusääntöjen perusteet. Tämän lisäksi koulutuksessa kerrotaan kilpailemiseen vaadittavista lisensseistä ja kilpailuihin ilmoittautumisesta. Koulutuksen pitävät Suomen Tankotanssiliiton ja kansainvälisen lajiliiton
(POSA) viralliset tuomarit.

Mikäli tankotanssikoulu tai paikallinen yhdistys on kiinnostunut järjestämään sääntökoulutuksen kilpailijoille ja valmentajille lähiopetuksena, pyydämme ottamaan yhteyttä liittoon sähköpostitse
(info@tankotanssi.fi).

Sääntökoulutus 2 on tarkoitettu jatkokoulutukseksi sääntökoulutus 1:n käyneille tai jo sääntöjä tuntevalle kilpailijalle/valmentajalle. Koulutuksessa syvennytään etenkin taiteellisuuden arviointiin ja pakollisten liikkeiden valintaan. Koulutuksen pitävät Suomen Tankotanssiliiton ja kansainvälisen lajiliiton (POSA) viralliset tuomarit.

Tuomarikoulutus on suunnattu tuomaritoiminnasta kiinnostuneille. Koulutukseen osallistuvalta toivotaan POSA:n sääntöjen perusteiden tuntemista. Koulutuksessa syvennytään eri tuomarirooleihin ja
tuomarointiin käytännöntasolla. Koulutus sisältää POSA:n tuomarikokeen. Koulutuksen hyväksyttävästi suorittaneet voivat toimia tuomarina POSA:n ja Suomen Tankotanssiliiton alaisissa kilpailuissa. Itse koulutus on suomeksi, mutta ennakkomateriaali ja koe ovat englanniksi. Koulutuksen pitää Tankotanssiliiton päätuomari Asta Pussinen.

Ohjeet koulutuksiin ilmoittautumisesta, koulutusten hinnat ja tarkemmat tiedot julkaistaan myöhemmin.

Kuva: Kimmo Mäkiselkä