TAVOITTEENA LAJIN KANSAINVÄLINEN KÄRKI – UNOHTAMATTA MATALAN KYNNYKSEN KILPAILUJA

Suomen Tankotanssiliitto haluaa mahdollistaa ja tukea kaiken tasoista harrastus- ja kilpailutoimintaa. Maajoukkuetoiminnan tavoitteena on tukea kilpatason tankotanssiurheilijoiden menestysmahdollisuuksia kansainvälisissä kilpailuissa, sekä nostaa kilpatankotanssin tasoa Suomessa. Harrastustasolla osallistumiskynnys kilpailuihin halutaan taas säilyttää mahdollisimman matalana.

Maajoukkuetoiminta liiton alla on verrattain uutta, ensimmäinen virallinen kilpaleiri järjestettiin 2021 Pajulahdessa. Nyt leirien suunnittelusta ja valmennuksesta vastaa tammikuussa 2024 maajoukkuevalmentajana aloittanut Oona Kivelä: ”Kilpaleirien tarkoitus on palvella Suomen ykköstankoilijoita ja auttaa heitä pääsemään maailman kärkeen. Leiripaikkana tullaan hyödyntämään jatkossa uuden EPIC Training Centerin tiloja. Valmentajina tullaan näkemään Suomen ja maailman parhaita valmentajia. Näin takaamme parhaan mahdollisen tuen kaiken ikäisille tankourheilijoille ja heidän valmentajilleen.”

”Kilpaleiritoiminta kohdennetaan ensisijaisesti kilpatason maajoukkuelaisille, jotka ovat etusijalla leireille ilmoittautumisessa. Perustreenikauden leireille voidaan vapauttaa paikkoja myös maajoukkueringin ulkopuolisille kilpatason urheilijoille. Leireillä harjoiteltavat liikkeet ovat vaativia kilpatason liikkeitä, joita POSA:n sääntöjen mukaan harrastetason kilpailijan ei pitäisi pystyä esittämään. Päätös rajata leirit koskemaan vain kilpatason urheilijoita tukee liiton linjaa säilyttää harrastetason kynnys matalana ja kannustaa urheilijoita siirtymään kilpailemaan kilpasarjan puolelle, kun tankotemput ovat sillä tasolla” – maajoukkuekoordinaattori Christine Korjus kertoo. ”Viime vuosina liiton toiminnassa on tehty useita muutoksia harrastetason kilpailuiden matalan kynnyksen säilyttämiseksi. Vuonna 2023 otettiin käyttöön harrastetason pisteraja (90p), jonka ylittäessä kilpailijan tulee siirtyä seuraavalla kilpakaudella kilpatasolle. Tänä vuonna kilpailutoiminnasta vastaava tiimi on päättänyt, ettei harrastetason kilpailuissa julkaista pisteitä, vaan pelkät sijoitukset. Poikkeuksena tässä toki on harrastetason karsintakilpailu.” – Suomen Tankotanssiliiton lajivastaava Heidi Tiusanen jatkaa.

Kansainvälisiä arvokisoja edeltävästi pyritään kuitenkin järjestämään kyseisen kilpailun edustajille leiri, jossa hiotaan kisakoreografiat huippuunsa. Tänne ovat lämpimästi tervetulleita niin kilpa- kuin harrastesarjan kilpailijat.   
 
Lisätietoa maajoukkueen ja edustusjoukkueiden paikkojen jaoista löydät https://www.tankotanssi.fi/kilpailut/tankomaajoukkue/ sivulta.

 Seuraavat Pole Sportin harrastetason edustuspaikat jaetaan Porissa 4.-5.5.2024 ja kilpatason maajoukkuepaikat SM-kisoissa Kuopiossa 7.-8.9.2024. Pole Art ja Aerial -lajien karsinnat käydään Norjan Open sarjojen yhteydessä.

Kuva: Mikko Karsisto