Tankomaajoukkue

EDUSTUSJOUKKUEET KANSAINVÄLISISSÄ KILPAILUISSA

TANKOTANSSIN MAAJOUKKUE–POLE SPORT

Maajoukkue valitaan vuosittain Pole Sportin SM-kilpailuiden perusteella ja joukkueen kokoonpano on voimassa seuraaviin SM-kilpailuihin saakka.
 
Suomen Tankotanssiliiton maajoukkuetoiminnan tavoite on tukea Suomen kilpatason tankotanssiurheilijoiden menestysmahdollisuuksia kansainvälisissä kilpailuissa, sekä nostaa kilpatankotanssin tasoa Suomessa. Maajoukkuelaiset ovat etusijalla kilpatason leireille ilmoittautumisissa. Tämän lisäksi Suomen Tankotanssiliitto tarjoaa maajoukkueelle pääsyn ilmaiseksi tuomaripalautteisiin silloin, kun sellaisia järjestetään.

Maajoukkueeseen kuuluvat seuraavat kilpatason urheilijat: 

 • SM-kilpailun top 3 sijoittuneet jokaisesta sarjasta (pois lukien Varsity-sarja) 
 • Varasijalaiset, enintään 3 per sarja, mikäli he ylittävät seuraavat pisterajat SM-kilpailuissa 
  • Junior A Individuals, 105 p 
  • Junior B Individuals, 110 p 
  • Senior Individuals, 115 p 
  • Masters 40+ & 50+, 90 p 
  • Doubles, kaikki ikäluokat, 90 p 
 • Kilpatason KV-mitalistit saavat automaattisesti paikan seuraavan vuoden maajoukkueessa riippumatta osallistumisesta tai tuloksesta SM-kilpailussa (sisältäen ikäsarjan vaihtajat)

Pisterajat tarkastetaan vuosittain, sekä POSA:n päivittäessä sääntöjään.

EDUSTUSPAIKAT – POLE SPORT

Suomen Tankotanssiliittoa edustaa kansainvälisissä arvokilpailuissa tankotanssin edustusjoukkue. Kunkin kilpailun edustusjoukkue kootaan kilpatason maajoukkueen edustajista, mahdollisista POSA:lta edustuspaikan saaneista kilpailijoista, sekä harrastetason edustajista. 
 
Kilpatasolla edustuspaikat jaetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. SM-kilpailussa maajoukkuepaikan saaneet urheilijat sijajärjestyksessä (sisältäen varasijat) 
 2.  Maajoukkueen sisällä ikäsarjan vaihtajat. Paikat jaetaan aiemman ikäsarjan sijajärjestyksessä, mikäli kyseiseen ikäsarjaan on vapautunut edustuspaikkoja toisen kilpailijan jäädessä edustusjoukkueesta pois.
 3. Edellisen vuoden MM- mitalin perusteella maajoukkuepaikan lunastaneet (kyseisen sarjan MM-tulosten mukaisessa järjestyksessä)
 4. Edellisvuoden EM-mitalin perusteella maajoukkuepaikan lunastaneet (kyseisen sarjan EM-tulosten mukaisessa järjestyksessä) 

Harrastetasolla edustuspaikat jaetaan seuraavasti:  
 
POSA järjestää kansainvälisiä arvokilpailuja myös harrastetasolle. Näihin kilpailuihin edustuspaikkoja tarjotaan kilpailukohtaisesti viimeisimmän harrastekarsintakilpailun tulosten perusteella, kunkin sarjan sijajärjestyksessä. Harrastetason edustuspaikan saamiselle ei ole pisterajaa. Ikäsarjan vaihdon yhteydessä harrastetason urheilija menettää edustuspaikan. 

Harrastetason edustusjoukkuelaisille ei järjestetä leiritoimintaa. Poikkeuksena ennen kansainvälistä arvokilpailua mahdollisesti järjestettävät kilpailuun valmistavat leirit, joihin myös harrastetason edustusjoukkue on tervetullut.

EDUSTUSPAIKAT – POLE ART JA AERIAL LAJIT

Pole Artissa ja Aerial -lajeissa edustuspaikat jaetaan samaan tapaan kuin Pole Sportissa, sekä kilpa- että harrastetason karsintojen ollessa Norjan Open kategoriassa. Pole Artissa ja Aerial lajeissa kummankaan tason edustuspaikkoihin ei ole pisterajoja.  

Kuhunkin kansainväliseen arvokilpailuun joukkueiden kokoonpanon vahvistaa ja POSAlle toimittaa maajoukkuekoordinaattori. Maajoukkuetta ja edustusjoukkueita koskevissa asioissa voit olla yhteydessä maajoukkuekoordinaattoriin sähköpostitse maajoukkue@tankotanssi.fi 

Suomen Tankotanssiliitto varaa oikeuden täsmentää näitä periaatteita tarvittaessa. Ristiriiratilanteissa päätökset kilpailupaikasta tekee tekninen komitea.