Oona Kivelä on tankotanssin Suomen mestari 2023

Tankotanssin Suomen mestaruuksista miteltiin osana Lahden SM-viikkoa 5.–6.8.2023. Senior-naisten (18–39v.) finaalin taso oli tänä vuonna poikkeuksellisen korkea, ja voittajaksi selviytynyt Oona Kivelä pokkasi kirkkaimman mitalin SM-kilpailujen historian korkeimmilla pisteillä.  

Pitkän linjan tankotanssija Oona Kivelä oli tulosten selvittyä tyytyväinen. Tällä suorituksella hän uusi vuoden takaisen Suomen mestaruutensa suomenennätyspistein.  

Semifinaalin jälkeen kolmannelta sijalta finaaliin lähtenyt Kivelä paransi suoritustaan yli kahdeksalla pisteellä, ja hänen pistepottinsa oli finaalissa lopulta 151,767. Hän voitti toiseksi tulleen Heta Kiljusen puolentoista pisteen erolla (150,267). Kolmanneksi sijoittui Tarja Knuuttila pistein 148,267.  

Kilpauransa tähän kauteen päättävän Kivelän ohjelma oli totuttuun tapaan näyttävä. 

– Yritin tehdä sellaisen koreografian, josta saisin päheän loppuhuipennuksen omalle uralleni. Koen, että onnistuin siinä: koreografiaa oli ihana tehdä ja sain annettua ihan kaikkeni, Kivelä iloitsee. 

Kohti uran viimeisiä MM-kilpailuja 

Tankotanssin maailmanmestaruuskilpalut järjestetään 23.–26.11.2023 Jyväskylässä, ja SM-kilpailuista mitalin saaneet lunastivat paikkansa näihin kotikisoihin. MM-kilpailuja varten Kivelä aikoo viilata koreografiansa vaikeustasoa. 

– Nälkää MM-kisoihin jäi. Nyt SM-kisoissa nähdyt temput olivat vähän helpotettuja, ja aion vaikeuttaa koreografiaani MM-kisoihin, Kivelä kertoo. 

– Näen jo painajaisia niistä treeneistä, kun vaikeutettuja liikkeitä täytyy oikeasti alkaa tehdä, Kivelä lisää nauraen. 

Kivelää voi tituleerata Suomen menestyneimmäksi tankotanssijaksi, sillä hänen palkintokaapistaan löytyy muun muassa lukuisten SM-mitalien lisäksi esimerkiksi neljä MM-kultaa. Kivelä pyörittää Helsingissä omaa tankotanssin Oona K Training Team -treeniryhmää. 

Tankotanssin kilpailijamäärät nousussa 

Tankotanssin suosion nousu näkyy SM-kilpailujen osallistujamäärien nousussa: tänä vuonna eri kategorioissa mitteli yhteensä yli 75 urheilijaa. Paitsi että taso naisten sarjassa kipuaa joka vuosi ylemmäs, myös junioreiden kisataso on vuosi vuodelta kovempi. Tänä vuonna kilpailuissa myös nähtiin ensi kertaa edustus A-junior poikien sarjassa. 

Kisaviikonlopun kaikki tulokset näet täältä https://www.tankotanssi.fi/arkistot/sm-2023-kisojen-tulokset/

Kuva: Mikko Karsisto / Suomen Tankotanssiliitto