COVID-19 vaikutukset kilpailutoimintaan

Teksti päivitetty viimeksi 17.12.2020
Suomen Tankotanssiliitto ja POSA seuraavat koronaepidemiatilannetta. Tämän hetkisen tilanteen mukaan on tehty seuraavia päätöksiä koskien kilpailutoimintaa:

Toimenpiteet Tankotanssiliiton alaisissa kilpailuissa:

  • Kilpailujen tuomarit käyttävät maskeja ja suosittelemme maskeja erityisesti studioilla järjestettäviin tapahtumiin yleisölle ja muille toimihenkilöille, mikäli maskin käyttö on henkilöllä mahdollista
  • Kilpailuissa VAIN JUNIOREILLA voi olla 1 huoltaja tai valmentaja backstagella. Aikuisten sarjoilla vain kilpailijat backstagelle.
  • Keskeistä on, että osallistujien tai seurueiden välinen 1-2 metrin turvaetäisyys pystytään säilyttämään koko tilaisuuden ajan, myös tilaisuuteen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Tungoksia ja tiiviitä jonoja ei saa päästää syntymään missään vaiheessa tilaisuutta. Paikallinen järjestäjä huolehtii myös yleisön sijoittamisesta siten, että katsojilla on halutessaan mahdollisuus säilyttää turvaväli muihin katsojiin. Järjestäjän pitää myös ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Lisäksi toimintaa voi olla syytä eriyttää jakamalla yleisöä ja palveluja erillisille alueille, jotta tilaisuudessa voidaan tosiasiassa noudattaa THL:n ja OKM:n ohjeistusta. Tämän arvioinnista ja käytännön soveltamisesta vastaa tapahtuman järjestäjä.
  • Yleisötilaisuuden tai yleisen kokouksen järjestäjä vastaa siitä, että tilaisuus järjestetään osallistujille turvallisella tavalla.

Maailmantilanne saattaa muuttua ja muutoksia voi tulla toki vieläkin. Tiedotamme teitä suunnitelmista ja muutoksista mahdollisimman nopeasti.

Kuva: Kimmo Mäkiselkä