Säännöt

Tankotanssiliitto noudattaa kansainvälisen Pole Sports & Arts World -liiton kilpailusääntöjä. Kansallisella ja aluetasolla säännöt saattavat poiketa virallisista säännöistä. Tarkista noudatettavat säännöt aina kilpailujärjestäjältä.

Kilpailusäännöt on ladattavissa POSA:n sivuilta. 

Yleiset kilpailu ja tapahtumasäännöt

  • Suoritusjärjestys kilpailijoille tehdään päätuomarin toimesta ennen tapahtumaa.
  • Kilpailijalla saa olla kilpailutapahtumassa 1 huoltaja TAI valmentaja. Huoltajalla/valmentajalla tulee olla voimassaoleva liiton lisenssi. Lisenssin omaava huoltaja/valmentaja pääsee ilmaiseksi kilpailutapahtumaan, johon hänet on nimetty viralliseksi huoltajaksi/valmentajaksi. Kaikki muut urheilijan kannattajat lunastavat pääsymaksulliseen tapahtumaan pääsylipun.
  • Kilpailuareenalla saa liikkua kilpailun aikana vain suoritusvuorossa olevat urheilijat, kilpailun avustajat, tuomarit sekä akkredioidut kuvaajat siten, että se ei vaikuta kilpailijan suoritukseen tai tuomarien näkyvyyteen. Kuvaajien ja avustajien tulee myös huomioida, että he ovat mahdollisimman vähän muiden kuvaajien ja kilpailijan sekä taustamainosten välissä.
  • Kilpailijoiden kannustajien (ml.huoltajat ja valmentajat) liikkuminen suorituspaikalla suoritusten aikana on ehdottomasti kielletty. Huoltajien ja valmentajien tulee olla joko kilpailijoiden odotusalueella tai katsomossa. Kilpailijat, jotka eivät ole suoritusvuorossa eivät niinikään saa liikkua suorituspaikalla muiden kilpailjoiden ollessa suorittamassa vuoroaan.
  • Kaikissa liiton tapahtumissa urheilijat kilpailevat omalla vastuullaan ja vakuutuksellaan ja allekirjoittavat kilpailijasopimuksen, joka sisältää vastuuvapautuksen järjestäjille sekä luvan käyttää tapahtumassa urheilijasta otettavia kuvia, videota, ääntä ym. vastikkeetta liiton ja kumppaneiden uutisoinnissa sekä markkinoinnissa.
  • Kilpailijoiden tulee pitää kilpailuasua suorituksissaan, tulosten julkistuksessa sekä palkintojenjaossa. Mahdollisia seuran tms omia mainosasuja voi pitää muuten tapahtumissa.