Tankomaajoukkue

Suomen Tankotanssiliiton maajoukkuetoiminnan tavoite on tukea Suomen kilpatason tankotanssiurheilijoiden menestysmahdollisuuksia kansainvälisissä kilpailuissa, sekä nostaa kilpatankotanssin tasoa Suomessa. Maajoukkuelaiset ovat etusijalla kilpatason leireille ilmoittautumisissa. Tämän lisäksi Suomen Tankotanssiliitto tarjoaa maajoukkueelle pääsyn ilmaiseksi tuomaripalautteisiin silloin, kun sellaisia järjestetään.

TANKOTANSSIN MAAJOUKKUE–POLE SPORT

Maajoukkue valitaan vuosittain Pole Sportin SM-kilpailuiden perusteella ja joukkueen kokoonpano on voimassa seuraaviin SM-kilpailuihin saakka.

Maajoukkueeseen kuuluvat seuraavat kilpatason urheilijat: 

  • SM-kilpailun top 3 sijoittuneet jokaisesta sarjasta (pois lukien Varsity-sarja) 
  • Varasijalaiset, enintään 3 per sarja, mikäli he ylittävät seuraavat pisterajat SM-kilpailuissa 
    • Junior A Individuals, 105 p 
    • Junior B Individuals, 110 p 
    • Senior Individuals, 115 p 
    • Masters 40+ & 50+, 90 p 
    • Doubles, kaikki ikäluokat, 90 p 
  • Kilpatason KV-mitalistit saavat automaattisesti paikan seuraavan vuoden maajoukkueessa riippumatta osallistumisesta tai tuloksesta SM-kilpailussa (sisältäen ikäsarjan vaihtajat)

Pisterajat tarkastetaan vuosittain, sekä POSA:n päivittäessä sääntöjään.

Valmennusrahasto

Maajoukkueen jäsenten on mahdollista liittyä Olympiakomitean valmennusrahastoon, mikäli urheilija täyttää valmennusrahastolle määritellyt liittymisehdot. Lisätietoja valmennusrahastosta ja siihen liittymisestä löydät Olympiakomitean sivuilta.

Suomen Tankotanssiliitossa valmennusrahastoon liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä lajivastaavaan. Myös valmennusrahaston kolmikantasopimukset lähetetään Suomen Tankotanssiliitossa vahvistettavaksi lajivastaavalle sähköpostitse.

Heidi Tiusanen lajivastaava@tankotanssi.fi

Urheilijan sponsoritulot

Sponsoreilla on useasti suuri merkitys urallaan etenevän urheilijan matkassa ja useimmiten sponsorit ovat yrityksiä, jolloin he tarvitsevat kirjanpitoonsa vähennyskelpoisen laskun / kuitin kustannuksista. Liitto ei voi toimia yksittäisen urheilijan tukien laskuttajana, mutta pyrimme kehittämään tukimuotoja kilpatason maajoukkueille sekä ohjeistamme alla eri keinoja, miten yksittäinen urheilija voi laskuttaa neuvottelemiaan sponsorituloja.

Olympiakomitean valmennusrahaston käyttöön liitto on rajannut rajaksi kilpatason maajoukkueeseen kuulumisen.

Kuten muutkin tulot, myös sponsoritulot ovat urheilijalle veronalaisia tuloja ja niistä voi vähentää kuluja, joko suoraan omassa verotuksessa tai oman yrityksen kautta tai urheilijan seura (myös studio) voi laskuttaa tulot ja maksaa niistä menot.

Verottajan ohje urheilijoille:

https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot/ansiotulot/urheilijan-verotus/

Käytännön vinkkejä:

Yrittäjyys, sivutoiminen yrittäjyys sekä kevytyrittäjyys

Tänä päivänä erilaiset yrittäjyyden muodot ovat käteviä myös urheilijalle, jos esimerkiksi tekee muita töitä urheilun ohella – tällöin sponsoritulot voi kätevästi laskuttaa muun yritystoiminnan ohessa ja samoin vähentää kulut
kirjanpidossa.

OP:n kevytyrittäjän kautta täysi-ikäinen voi laskuttaa myös ilmany-tunnusta.

https://op-kevytyrittaja.fi/

Huom! Yrittäjä – muista oma vakuutus- ja eläketurvasi.

Seura laskuttajana

Yhdistys voi laskuttaa sponsorituloja ja maksaa näistä tuloista esim. Kilpailumatkojen kuluja, verovapaita matkakorvauksia.

Huom! Huomioi yhdistyksen vuosirajat verovapaissa korvauksissa ja ilmoitukset tulorekisteriin:

https://www.vero.fi/tulorekisteri/yritykset-ja-organisaatiot/suorituksen-maksajat/palkkatiedot/kustannusten-korvaukset/

Studio/yritys laskuttajana

Studio/yritys voi toimia myös urheilijan kumppanina ja laskuttaa sponsoritulot ja maksaa urheilijan kilpailumatkojen kuluja yms.

Tästä on hyvä tehdä yhteistyösopimus, jossa todetaan että kyseessä ei ole työsuhde ja studio voi veloittaa läpilaskutussummista komission (esim 10-20%) kattamaan kirjanpito yms kulut. Mikäli studio maksaa tuloja urheilijalle palkkana tai muuna etuna, niin silloin mennään työsopimuksen ja verokortin pariin, mutta niin kauan kuin tuloissa katetaan vain kilpailukuluja ja studio saa toiminnasta näkyvyyttä, niin toiminta on yhteistyötä eikä aiheuta veroseuraamuksia.

Mikäli olet epävarma, mikä toimintatapa olisi teille paras, niin ota yhteyttä verohallinnon neuvontaan tai esimerkiksi kirjanpitäjään.