Tankotanssin SM Sanni Erämiehen ylivoimaa!

Suomen Tankotanssiliitto järjesti Tankomarkkinat-tapahtuman Elenia-areenalla, Hämeenlinnassa lauantaina 5.5.2018. Järjestyksessään liiton kolmannet SM-kilpailut, joissa nähtiin liki 40 taidokasta esitystä niin junioreiden, aikuisten kuin duojenkin sarjoissa oli menestys.

Tapahtuma oli lajin historian suurin SM-kilpailu Suomessa osanottajien määrässä mitaten ja se toimi myös MM-karsintana, Floridassa (USA) marraskuussa järjestettäviin kilpailuihin, joihin edustuspaikan sai joka sarjan kolme parasta urheilijaa. Vuonna 2019 MM-kilpailut nähdään Suomessa – Hämeenlinnassa.

Silmiinpistävää kilpailussa oli erityisesti viime vuonna aloitetun juniorisarjan esiinmarssi, kun peräti 16 junioriurheilijaa oli mittelemässä mestaruuksista. Yleisesti eniten kiinnostusta herättävä naisten sarja oli tänä vuonna Jyväskyläläisen Sanni Erämiehen ylivoimaa, sillä hän voitti hopealle sijoittuneen Tampereen Terhi Tavin liki 20 pisteellä. Erämies on tällä hetkellä Suomen tankotanssin kirkkain tähti – viime syksynä alkanut menestysputki on sisältänyt PM-tittelin, MM-finaalipaikan uudella SE-tuloksella ja nyt uran ensimmäisen Suomen Mestaruuden.

”Tein tänään hyvän perustason suorituksen, kun huomioi että koreografia oli uusi ja parannettavaa riittää vielä syksyn MM-kisoihin, kommentoi Erämies”.

Sarjojen voitttajat ja vuoden 2018 Suomen mestarit ovat:
Junior Varsity – Polina Leschuk, Team AirMoves/EF-Sport
Junior A – Reea Hangasluoma, Team Vertical Club
Junior B – Viivi Kranni, Team Motio Sastamala
Miehet Sami Huhtakallio, Team Wasa Vertical
Miehet Masters 50+ Olavi Heino, Lohja
Naiset Masters 50+ Tintti Mikkonen, Team Studio Move Tampere
Naiset Masters 40+ Meri-Tuuli Roihankorpi Sirviö, Lohja
Naiset – Sanni Erämies, Keski-Suomen Tankotanssijat
Duot: Jenna Nissinen & Saija Pelkonen, Team Tankotaivas

Päivän oheisohjelmassa on myös näytösluonteinen Aerial Showcase, jossa ilma-akrobaatit esiintyvät Vertica Acrobaticsin tuotteilla, jotka roikkuvat areenan katosta 12m korkeudelta. Muina ohjelmina oli mm. Pole Kids, sirkusesitys sekä Brasilian tankotanssimestarin, Julie Frotan esitys.

Suomen Tankotanssiliitto on osana Voimalajiliittoa antidopingtoiminnan alainen lajiliitto ja Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäsen.

Posted by NannaHalonen

Yhteistyössä